16 Şubat 2015 Pazartesi

YÜZ ŞEKİLLERİNİZE GÖRE DOĞRU MAKYAJ YAPIN

      MERHABA CANLARIM 

Bugün sizlere  yüzümüze uygun iyi bir makyaj yapabilmenin püf noktalarını paylaşmak istedim.Bir çoğumuz yüzümüzün şeklini iyi tanımadan makyajlarımızı gerçekleştiriyoruz.Aslında yüzümüzü tanıyarak daha çekici ve doğru makyajlar elde edebiliriz.Sizler için araştırdım ve yazdım.İşte en iyi püf noktaları.. :)


OVAL YÜZ:İdeal yüz şekli olarak benimsenen oval yüz, yanaklarda genişleyip, çenede incelen yüz şeklidir. Oval yüz için düzeltme gerektirmeyen tek yüz şeklidir diyebiliriz ve diğer yüz şekillerine yapılan tüm müdahaleler, yüzü ovale yaklaştırmak içindir. Bu yüz şeklinde makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken tek husus köşeli çizgilerden kaçınmaktır ve çizgiler olabildiğince yuvarlak uygulanmalıdır.




YUVARLAK YÜZ:Yuvarlak yüzlerde daha anlamlı bir makyaj elde etmek için yüzün dış bölümlerine mutlaka müdahale edilmelidir. Özellikle çene ve elmacık kemikleri belirgin hale getirilmelidir. Bu tür işlemleri yapabilmek için cilt rengine uygun açık ve koyu olmak üzere iki fondotene ihtiyaç vardır. Yüze ten rengine uygun fondöten uygulandıktan sonra baz fondötenin 1,5 - 2 ton koyusu ile geriye çekmek, görüntüsünü yumuşatmak istediğimiz kısımlar gölgelenir. Yüzün üst bölümünde, kulak kenarından başlayarak alnın iki tarafına gölgelemeler yapılır. Alt kısımda ise, kulağın yüze bitişik olan üst bölümünden çeneye kavisli gölge yapılır. Sonraki aşamada kulak memesinden başlayarak, yanak çukurundan buruna doğru kavisli bir gölge yapılır. Bu işlem elmacık kemiklerini belirginleştirerek yüze daha anlamlı bir ifade katacaktır. Yuvarlak yüzlerde allık elmacık kemiği üzerinden yanlarda gözün dış ucuna doğru, aşağı bölümde ise yanak çukurunda bir üçgen oluşturacak şekilde sürülür. Yuvarlak yüzlerde dikkatin orta bölüme çekilmesi gerektiği için ruj canlı sürülmelidir. Ayrıca, kaşlar ve gözler çekik boyanmalıdır.


KARE YÜZ :Kare yüzlerde yüze daha yumuşak bir ifade vermek ve yüze sertlik katan açıları ortadan kaldırmak için dikkat yüzün orta bölümüne çekilmeli ve bunun için de canlı renkler kullanılması gerekmektedir. Öncelikle yüze ten rengine uygun bir fondoten uygulanır. Yüzün üst bölümünde 1- 2 ton koyu diğer fondöten kullanılarak saç diplerinden başlayarak, şakaklara doğru kavisli bir gölge yapılır. Daha sonraki alt bölümde ise kulağın üst kısmından, çeneye doğru inen yay şeklinde gölge yapılmalıdır. Çeneye aydınlatıcı tatbik edilir. Ayrıca, gözün dış kısmına ve uç yanak kemiği üzerine de aydınlatıcı sürülür. Dudaklar canlı boyanır ve allık yuvarlak yüzlerdeki gibi üçgen şeklinde uygulanır.


UZUN YÜZ:Uzun Yüzlerde daha canlı ve derin bir ifade elde etmek için yapılacak işlemin yüzdeki düz görüntünün giderilmesine yönelik olması gerekmektedir. Yüzdeki uzunluk alın yada çene bölümünün genişliği yada burun dudak arasının genişliğinden kaynaklanabilir. Bu bölümlerin daha az dikkat çekmesi için doğru bir gölgeleme yapılarak geri çekilmesi gerekmektedir. Her zaman olduğu gibi yüze ten rengine uygun fondöten uygulanır. Özellikle alın ve çene bölümü yatay bir şekilde 1-2 ton koyu fondöten kullanılarak gölgelenir. Allık elmacık kemiği üzerinden kulağa doğru yatay bir şekilde sürülür.
Kaşlar, gözler ve dudakların yatay boyanması daha iyi sonuç verecektir. Ayrıca alın üzerine bırakılan perçem ve kaküller de uzun yüzlerde hoş bir ifade oluşmasına yardımcı olacaktır. Uzun yüzlerde boyama ve gölgeleme işlemlerinin genellikle yatay uygulanmasının sebebi yüze enine doğru çekilmiş bir görüntü vermek içindir.




ÜÇGEN YÜZ: Üçgen yüzlerde alın bölümü dar, çene bölümü geniştir. Dolayısı ile alın bölümünü ortaya çıkarmak için açık renk fondöten kullanarak aydınlatmalı alın bölümü aydınlatılırken özellikle göz kenarları ve şakaklar da unutulmamalıdır. Çene bölümünü geri çekmek için koyu renk fondöten kullanarak gölgelemeliyiz. Koyu fondöten ile tam kulak altından aşağı çeneye inilerek ve yanak çukuruna doğru gölgeleme yapılır.Gölgeler çene altından boyna doğru devam edip iyice dağıtılmalıdır. Allık elmacık kemiği üzerine yuvarlak bir şekilde uygulanır. Kesinlikle köşeli hatlar yapılmamalıdır. Alın dar olduğu için kaşlar ve gözler birbirine uzak ifade verilecek şekilde boyanır.


TERS ÜÇGEN YÜZ:Bu yüz şeklinde alın bölümü geniş,çene bölümü dardır. Dolayısı ile alın bölümünün daraltılıp ki bunu 1-2 ton koyu renk fondöten kullanarak gölgeleme işlemi ile yapabiliriz, çene kemiklerinin daha belirgin hale getirilmesi gerekmektedir. Belirgin hale getirmek istediğimiz bölümler için de açık renk fondöten yardımı ile aydınlatma işlemi yapabiliriz. Alın koyu renk fondöten ile her iki yanına gölgeleme yapılarak daraltıldıktan sonra belirgin ve göze çarpan görüntüsü dengelenmiş olur. Ardından açık renk fondöten ile kulak memesinden yanak çukuru ve çeneye doğru aydınlatma işlemi yapılır ki, böylece dar olan çene daha belirgin bir hal alır. Alın geniş olduğu için gözler ve kaşlar birbirine yakın ifade verecek şekilde boyanır. Allık elmacık kemiği üzerinden ve gözün uç bölümüne doğru elips şeklinde uygulanır.

Paylaşımım  bu kadar canlarım umarım sizlerde beğenmiş ve faydalı bulmuşsunuzdur:) SİZİ SEVİYORUM..♥♥
                                                   
  NOT:YORUMLARINIZ VE ÖNERİLERİNİZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ