27 Mart 2015 Cuma

SAÇ TIPINIZE UYGUN TARAK SEÇİMLERİ :)

MERHABA CANLARIM
Bugün sizlerle hepimizin dikkat ettiği güzel saçlarımızı biraz daha  yıpranmaması için nerede, hangi model tarak kullanmanız gerektiğini öğrenmemiz için güzel bir yazı paylaşmak istedim:) Doğru tarak seçimi yaparsak hem saçlarınızı koruyacak, hem de doğru tarakla yapacağınız işlemi basitleştireceksiniz! İşte saç tiplerinize göre tarak seçimleri :)


FÖN İÇİN SAÇ FIRÇASI
Saça zarar veren bir işlem olduğundan bu fırça saçlarına istediğin şekli vermeye ve fön çekmeye yarar. Kaliteli bir fırça seçmende yarar var. Bunun için petek dokulu metal fırçalar saçlarına diğerlerine göre daha az zarar verir.




MASAJ İÇİN SAÇ FIRÇASI
Saç derisi vücudumuzun en havasız kalan bölgelerinden biri. Bu nedenle arada bir masaj yapıp kan dolaşımı hızlandırmanız gerek. Uçları yuvarlatılmış naylon ve kıl karışımlı bir fırçayla saçlarınıza sabah akşam masaj yaparak tarayın. Saç köklerinin kuvvetlendiğini ve daha az döküldüğünü göreceksin!





CANSIZ SAÇLAR İÇİN SAÇ FIRÇASI
Saçlarınız çok cansız ve mat görünüyorsa bu fırça tam size göre. Aralıklı ve sert kıl yapısıyla saçlarınızı olduğundan daha hacimli gösterecektir. Saçlarınıza banyodan sonra bolca köpük sürün ve öne doğru eğerek fırçalayıp şekillendirin.







KIVIRCIK SAÇLAR İÇİN SAÇ FIRÇASI
Kıvırcık saçlılar saçlarını ancak ıslakken tarama şansına sahiptir. O da mümkün olduğunca geniş aralıklı bir fırçayla! Böylece saçlarını zarar vermeden kolayca fırçalayabilirsin. Tabii saç kremi kullanmayı ihmal etmeden!





DÜZ SAÇLAR İÇİN SAÇ FIRÇASI
Saçlarınız düzse her tür fırça ve tarağı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak elektriklenmeyi önlemek için tahta uçlu fırça ve taraklar daha ideal olabilir. Saçlarınızı biraz köpükledikten sonra şekildeki tip tarak veya fırçayla saçlarınızı düz olarak tarayın ve dilersen sprey sıkın!





KEPEKLİ SAÇLAR İÇİN 
Saçlarınız kepeklliyse fırçalama olayına daha fazla özen göstermeniz gerek. Çünkü saçlarınızı fırçaladıkça saç derindeki kepekler havalanır ve saçlarınız daha çok kepekli görünür. Bu nedenle ucu çok yuvarlak olan saç derinize hasar vermeyecek fırçaları tercih etmelisin.





SAÇ FIRÇASI SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tek parçadan imal edilmiş olmalı
Kılları pürüzsüz olmalı
Naylon yerine at kılından yapılmış olmalı
Sapı elden kaymayacak şekilde tasarlanmış olmalı

UMARIM YARARLI OLUR CANLARIM :) SIZI SEVIYORUM
NOT:YORUMLARINIZ VE ÖNERİLERİNİZ ÖNEMLİ :)